De stoere vrouwen van Zuidzorg

Bij de Brabantse thuiszorgorganisatie Zuidzorg gaat het roer om: de op productiviteit gerichte managementstijl waar de hele thuiszorg de afgelopen jaren zo berucht om is geworden wordt verlaten, en er komen zorgteams die zelf hun werk gaan organiseren. Het hele verhaal over de Stoere Vrouwen van Zuidzorg zie je in deze tekenfilm. Zet wel even het geluid van je computer aan, anders hoor je niets.

De film is in de eerste plaats gemaakt voor medewerkers van Zuidzorg, maar hij gaat natuurlijk op de Ipad mee naar gesprekken met samenwerkingspartners, gemeenten, verzekeraars enzovoort. 

En onlangs hoorde ik dat deze de film op een managementopleiding bij Avans Hogeschool wordt gebruik om studenten te laten zien hoe een voorbeeldig verandertraject eruit ziet. De docente vertoont de film en vraagt de studenten eruit te halen welke stappen, strategieën en verander-instrumenten er in deze film allemaal voorbij komen.  

Meer informatie over het maken van een animatiefilm is hier te vinden.

Als je bericht wilt krijgen als er een nieuwe tekenfilm op mijn website staat, of als je geïnteresseerd bent in tips, inspiratie en voorbeelden van verandercommunicatie, geef je dan op voor mijn nieuwsbrief.