Kopje koffie deurwaarder?

Deze film, gemaakt voor de Gemeente Zoetermeer, gaat over een probleem waar veel mensen mee worstelen, zowel binnen de gemeente Zoetermeer als daarbuiten: schulden. De film gaat niet over zaken als de kostverdelersnorm of de bijzondere bijstand, maar over de psychologische aspecten van geldproblemen. En er zitten een paar simpele tips in waarmee een ontspoorde financiële situatie gestabiliseerd, en vervolgens weer gezond gemaakt kan worden. 

De gemeente Zoetermeer had een mooie aanvullende wens: maak de film zo dat hij niet alleen geschikt is voor Zoetermeer, maar dat iedereen waar ook in Nederland ‘m kan gebruiken.  

Dat hebben we gedaan. 

Dus als jij iets wilt doen voor al je medeburgers met schulden of met de voortdurende dreiging van schulden door een laag inkomen, een nul-urencontract met de bijbehorende financiële onzekerheid, doordat ze zzp-er zijn, een restschuld hebben of wat dan ook, zet deze film dan op je Facebook pagina, Twitter ‘m door enz enz.  

En als je bij een gemeente werkt, bij een zorgverzekeraar, energieleverancier of bank, als je in de hulpverlening werkt of bij een school in een arme wijk, zet de film dan op jullie website en gebruik ‘m in alle andere relevante kanalen. 

Dankjewel!

En als je bericht wilt krijgen als er een nieuwe tekenfilm op mijn website staat, of als je geïnteresseerd bent in tips, inspiratie en voorbeelden van verandercommunicatie, geef je dan op voor mijn nieuwsbrief.