Er was eens... een spoorbrug bij Muiderberg  

Bij Rijkswaterstaat zijn ze al een tijdje bezig zich te ontworstelen aan de kramp waar ze in hun samenwerking met de bouwwereld in terecht waren gekomen: steeds meer aanbestedingsregels, steeds dikkere en totaal dichtgetimmerde contracten, vechtrelaties met aannemers en oplopende faalkosten. De bouwwereld wilde daar natuurlijk ook van af, en gezamenlijk hebben ze toen een Bouwvisie ontwikkeld, met nieuwe uitgangspunten voor samenwerking en herstel van vertrouwen. Maar daarmee begon het natuurlijk pas. 

In deze animatiefilm kun je zien hoe de nieuwe filosofie gestalte krijgt bij het project Schiphol Amsterdam Almere, het grootste wegenbouwproject dat Rijkswaterstaat op dit moment uitvoert. De laatste tijd staat dit project regelmatig in de krant, meestal, veelzeggend genoeg, omdat iets eerder klaar is dan oorspronkelijk was voorzien. 

Wil je weten of een animatiefilm geschikt is voor een communicatieprobleem waar jouw organisatie mee worstelt? Doe dan de tekenfilm test.

Wil je meer weten over hoe en met wie deze films gemaakt worden? Kijk dan op de website van de mensen met wie ik ze maak.