06 25033390 post@johannakroon.nl
Selecteer een pagina

Boekje Terug naar de Westerstraat

De eeuwige stip aan de horizon

In opdracht van de Gemeente Schiedam schreef ik een verhaal over een Schiedamse ambtenaar die moet leren wat er van hem wordt verwacht in een stad waarin burgers willen meepraten. Met het participatieprotocol onder de arm gaat hij op zoek naar de stip aan de horizon. Onderweg doet hij, met de beste bedoelingen, alles fout wat er maar fout te doen valt, om tenslotte dan toch het licht te zien.

CITAAT UIT HET BOEKJE

‘Je hebt het geweldig gedaan Harry. Het lijkt er zelfs op dat je geheel spontaan precies tot stand hebt gebracht wat onze gemeentesecretaris omschrijft als organisch en procesmatig omgaan met een beweging naar een fluïde stip op de einder, met oog voor zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en contextbewustzijn.’

 “Ach ja,’ zegt Harry, ‘je hebt het of je hebt het niet.’

Uiteraard maakte ik dit verhaal niet in m’n eentje, maar samen met mensen uit de praktijk, ervaren Schiedamse ambtenaren dus.

Het verhaal werd tijdens een medewerkersbijeenkomst verteld door een acteur, en daarna in boekvorm uitgedeeld.

Een pdf van dit boekje kun je inzien door hieronder op het omslag te klikken. Je kunt de pdf daar ook downloaden.

Even sparren?

Wil je van gedachten wisselen over hoe ik je zou kunnen helpen? Bel dan met Johanna Kroon, 06-25033390 of mail naar post@johannakroon.nl.

Op de hoogte blijven?

Geef je dan op voor de mailinglijst. Je ontvangt dan het eerste hoofdstuk van mijn boek Wat hebben ze nu weer bedacht?! Plus elke paar weken tips, inspiratie en voorbeelden.

dit veld niet invullen s.v.p.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld