De eeuwige stip aan de horizon

In veel organisaties-in-verandering doen termen de ronde waarvan maar heel weinig medewerkers begrijpen wat ermee bedoeld wordt: coachend leiderschap, participatie, professionele samenwerking, integraal werken, lerende organisatie en niet te vergeten de eeuwige Stip aan de Horizon. 

Een goed middel om licht in de duisternis te werpen is een mini-roman – een verhaal dat in 20 minuten te lezen valt en dat duidelijk maakt wat er met al die abstracties bedoeld wordt en hoe ze samenhangen. In zo'n mini-roman beleeft een medewerker van een organisatie een avontuur waarin hij alle aspecten van de verandering tegenkomt: de noodzaak, de voors en tegens, het hoe, het waarom en het wat.

Voorbeeld van zo’n verhaal is Terug naar de Westerstraat, gemaakt in opdracht van de Gemeente Schiedam. De hoofdpersoon is een goedwillende ambtenaar die moet leren wat er van hem wordt verwacht in een stad waarin burgers willen meepraten. Met het participatieprotocol onder de arm gaat hij op zoek naar de stip aan de horizon. Onderweg doet hij, met de beste bedoelingen, alles fout wat er maar fout te doen valt, om tenslotte dan toch het licht te zien.

Voor een pdf van het boekje kun je mailen naar johannakroon@veranderverhaal.nl