Na het paardenvleesschandaal

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit vaart sinds het paardenvleesschandaal een heel andere koers. In deze animatiefilm is te zien wat ze aan het doen zijn. De film werd eerst intern vertoond, op een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle medewerkers met minister Schippers als eregast.

Vervolgens ging de film het land in, zodat er in alle gewesten verder kon worden gepraat over de doorvertaling van de principes van de nieuwe werkwijze naar de vele, vele werkterreinen van de NVWA. En het duurde niet lang of de medewerkers gingen vragen: zeg, mag die film niet gewoon op internet? Dan kunnen de bedrijven waar we toezicht op houden 'm ook zien.

En zo werd de film openbaar en iedereen reageert op z'n eigen manier. Een vriendin van me, die erg van koken houdt, zei na het zien ervan: 'Ik ga meteen een paardenbiefstukje halen voor vanavond.'

De stem die je hoort is van Harry Paul, de baas van de NVWA of, zoals het daar heet: de Inspecteur Generaal. Zet dus wel het geluid van je computer aan, anders hoor je de IG niet. 

 Meer informatie over het maken van een animatiefilm is hier te vinden.