06 25033390 post@johannakroon.nl
Selecteer een pagina

Boekje Marjolein

Weerstand rond een groot IT-traject

Op het Ministerie van VWS probeerde men ooit een digitaal documentbeheersysteem te introduceren. Om allerlei reden mislukte dit, en uiteindelijk werd de stekker eruit getrokken. De ambtenaren gingen voort zoals zij altijd hadden gedaan: iedereen bewaarde z’n documenten op z’n eigen harde schijf, volgens een zelfbedachte systematiek.

Er was op het ministerie dan ook voortdurend verwarring over versies, er was van alles onvindbaar en er ging heel veel fout.

Toen men een nieuwe poging ging wagen vroeg het Ministerie mij een verhaal te schrijven dat het oude zeer over de vroegere mislukking zou wegnemen en de geesten rijp zou maken voor een herkansing.

CITAAT UIT HET BOEKJE

‘Toegegeven, Marjolein is een ernstig geval. Maar al haar collega’s op het Ministerie, niemand uitgezonderd, gaan gebukt onder hetzelfde euvel: informatie-overload van de zwaarste categorie.’

Het werd een miniboekje met een komisch verhaal over een ambtenaar, Marjolein geheten, die zich met hand en tand verzet tegen het nieuwe systeem en alle denkbare vormen van weerstand vertoont, tot sabotage aan toe. Illustrator Lars Deltrap maakte er tekeningen bij.

Het nieuwe systeem kwam er, werd succesvol geïmplenteerd en kreeg zelfs de naam van de hoofdpersoon: Marjolein.

Kleine campagne, groot effect.

Een pdf van dit boekje kun je inzien door hieronder op het omslag te klikken. Je kunt de pdf daar ook downloaden.

Even sparren?

Wil je van gedachten wisselen over hoe ik je zou kunnen helpen? Bel dan met Johanna Kroon, 06-25033390 of mail naar post@johannakroon.nl.

Op de hoogte blijven?

Geef je dan op voor de mailinglijst. Je ontvangt dan het eerste hoofdstuk van mijn boek Wat hebben ze nu weer bedacht?! Plus elke paar weken tips, inspiratie en voorbeelden.

dit veld niet invullen s.v.p.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld