eendaags programma: WERK AAN JE EIGEN VERANDERKOFFERTJE (bedoeld voor communicatiemensen, HR-specialisten en veranderteams)

Iedereen die een organisatieverandering probeert te bewerkstelligen weet het: 

- voor een verandering is allereerst draagvlak nodig
- wat je van mensen vraagt moet vooral niet bedreigend zijn, en 
- mensen hebben vaak een zetje nodig om in beweging te komen. 

Over dat zetje wil ik het vandaag met je hebben. 

Ooit ontmoette ik  een HR-manager, Marianne geheten, die naast haar bureau een rood koffertje had staan. Dat koffertje zat vol met dialoogvormen, spelletjes, kaarten en andere spullen waarmee ze op een speelse manier gesprekken voerde met teams of individuele medewerkers. Niemand zag ooit op tegen een functioneringsgesprek met Marianne want dankzij het koffertje was zo'n gesprek altijd leerzaam en interessant. 

Wat er precies in dat koffertje van Marianne zat weet ik niet. Maar eigenlijk zou iedereen die met organisatie-ontwikkeling bezig is zo'n koffertje moeten hebben. 

Daarom heb ik een workshop ontworpen waarin je met collega's van je eigen organisatie technieken leert die je kunt inzetten om een organisatieverandering vooruit te helpen. Deze workshop is interessant voor mensen van HR, communicatiemedewerkers, projectmanagers, leidinggevenden en organisatieveranderaars. 

Het is een workshop die speciaal voor jouw organisatie wordt samengesteld. Jij en de andere deelnemers kunnen van te voren kiezen welke vragen je in de workshop behandeld wilt zien. Een paar voorbeelden:  

- Hoe creëer je een lerende organisatie? 

- Hoe creëer je een cultuur waarin medewerkers elkaar helpen maar ook elkaar aanspreken? 

- Hoe krijg je gedragsverandering op gang? 

- Hoe kun je een vastgelopen project vlottrekken? 

- Hoe verbind je de organisatiedoelen aan de activiteiten van teams en/of medewerkers?  

De technieken die je in de workshop gaat leren zijn laagdrempelig, niet bedreigend, democratisch (oftewel: iedereen kan meedoen), hiërarchie-doorbrekend, onderhoudend, en je kunt er eindeloos op doorvariëren.   

Je gaat naar huis met je eigen koffertje met verandertechnieken. Daarmee kun je je werk interessanter maken, en je waarde voor de organisatie vergroten.  

De workshop is geschikt voor 6 tot 16 deelnemers van dezelfde organisatie, die niet allemaal van dezelfde afdeling hoeven te zijn.  

Het programma kan bij jullie in de organisatie plaatsvinden of op een externe locatie, bijvoorbeeld in het Amsterdamse Volkshotel, zie hieronder.

 

 

Meer weten? 
Als je een groep mensen bij elkaar hebt die geïnteresseerd is in een dergelijk programma, dan zouden we kunnen beginnen met het formuleren van de leerdoelen, zodat ik een programma en een begroting kan maken.

Je kunt natuurlijk ook eerst even bellen om de mogelijkheden door te spreken: 06-25033390. 

Ik hoor graag van je.