06 25033390 post@johannakroon.nl
Selecteer een pagina

Boekje Alarmfase ZMW

Ik weet niet of je ooit een dijkinspecteur hebt ontmoet, maar waarschijnlijk kun je je bij het type wel iets voorstellen. Hij draagt waterdicht schoeisel, weet alles van grondsoorten en zandzakken en hij is een praktisch type. Zijn naaste collega is de muskusrattenvanger.

Wat je misschien niet weet is dat dijkinspectie een vak is met een lange geschiedenis. Het beroep van dijkinspecteur is in sommige families eeuwenlang van de ene op de andere generatie overgegaan.

Maar bijna ongemerkt veranderen er ook in de dijkbescherming allerlei zaken die nopen tot een andere aanpak. En voor die nieuwe aanpak is een naam verzonnen die bij de gemiddelde dijkinspecteur alle alarmbellen zal doen afgaan: Professionalisering Inspectie Waterkeringen.

Zo’n projectnaam ruikt namelijk naar managers en protocollen. En het woord Professionalisering suggereert vooral: tot nu toe werd er maar wat aangerotzooid bij die dijkinspecties. Dat wil natuurlijk geen enkele dijkinspecteur zich laten zeggen.

CITAAT UIT HET BOEKJE

De meest dodelijke vraag heeft de journaliste voor het laatst bewaard:
‘Wat zegt het over de kwaliteit van jullie inspecties dat een hond het probleem heeft ontdekt in plaats van een van jullie dijkinspecteurs?’

Dus hoe breng je de urgentie van zo’n project over? Hoe laat je op een speelse manier zien wat nieuwe technologie en een nieuwe werkwijze voor het dijkbeheer betekent?

Zo ontstond dit miniboekje, met een horrorverhaal en cartoons van Auke Herrema.

Een pdf van dit boekje kun je inzien door hieronder op het omslag te klikken. Je kunt de pdf daar ook downloaden.

Even sparren?

Wil je van gedachten wisselen over hoe ik je zou kunnen helpen? Bel dan met Johanna Kroon, 06-25033390 of mail naar post@johannakroon.nl.

Op de hoogte blijven?

Geef je dan op voor de mailinglijst. Je ontvangt dan het eerste hoofdstuk van mijn boek Wat hebben ze nu weer bedacht?! Plus elke paar weken tips, inspiratie en voorbeelden.

dit veld niet invullen s.v.p.
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld