Olifant in tas

Op alle Nederlandse ministeries sidderen ze voor de ADR, de Auditdienst van het Rijk die controleert of de overheid zich wel netjes aan alle regels houdt. De ADR is aan het veranderen en wilde een corporate story om te laten zien wie ze zijn en welke kant ze op willen. 

Voor ik aan deze film begon dacht ik: hm, auditdiensten en accountancy, zou daar een leuk verhaal over te maken zijn? Gelukkig bleken de superspecialisten van de ADR over humor te beschikken en wel de beste humor die er is: droge humor. 

De ADR huurde de grote zaal van Pathe Den Haag af zodat alle 600 medewerkers tegelijk de film konden zien en er natuurlijk ook over konden doorpraten. De volgende dag stuurde Anneke van Zanen, de baas van de ADR, me een mailtje waarvan ik de tekst op m'n website mocht zetten:

'Het besef was er gelijk dat veranderen niet gaat om een structuurwijziging, maar om een andere manier van kijken en handelen. En daar kan iedereen direct mee beginnen. Mede dankzij het goede verhaal en de herkenbaarheid van de animatie, hebben we als organisatie een gedeeld beeld over waar we naar toe willen en wat we daarvoor moeten doen. Dat helpt om een echte verandering te realiseren. Dank daarvoor.'

Hieronder kun je de film bekijken. Zet wel even het geluid van je computer aan, anders hoor je niets.